Vuoden 2011 tavoitteet harrastusrintamalla

Tässäpä taas lista vuoden 2011 tavoitteista ja katsaus viime vuoden (kursiivilla) tavoitteiden toteutumiseen:

 

Sisun kanssa ensisijainen tavoite on saada tokon avoimen luokan liikkeet kisakuntoon ja saada avoimesta vähintään yksi I-tulos. Jos Sisun into riittää, voisimme myös ottaa voittajaluokan liikkeet työn alle ja ehkä startata voittajassa vielä tämän vuoden puolella. Tämän lisäksi ajattelin ilmoittaa Sisun keväällä BH-kokeeseen. 

 

Sisun kanssa pääsimme melkoisen hyvin viime vuodelle asettamiini tavoitteisiin. TK2 saavutettiin kesän lopulla ja BH-kokeen saimme myös rimaa hipoen läpi. Tokon voittajaluokkaa emme ehtineet vuoden 2010 puolella korkata, mutta voi-liikkeet saatiin kuitenkin kohtuullisen hyvälle tolalle.

 

Sisun kanssa tämän vuoden tavoitteena on saada ykköstulos tokon voittajaluokasta, ja mikäli hyvin käy, startata EVL:ssä vielä tämän vuoden puolella. Rauniotreenejä jatkamme, mikäli koiran into säilyy treenien vaikeutuessa. Kokeisiin menoa harkitsemme kyllä todella pitkään, sillä Sisu ei ole mikään luontainen raunioilla liikkuja, ja myös rauniokokeen tottelevaisuus- ja ketteryysosio saattaa olla turhan työläs treenattavaksi yhtä koesuoritusta varten.

 

Chilin kanssa on tavoitteena löytää laji/lajeja joita koira pystyy kipuilematta harrastamaan. Mikäli pääsemme keväällä vepe-ryhmään ja laji tuntuu koiralle sopivan, tavoitteeksi voisi ottaa vepen soveltuvuuskokeeseen osallistumisen kesän lopulla. Jäljestystä aiomme myös jatkaa, ja jos vauhti pellolla saadaan hidastumaan riittävästi, voisimme ehkä kokeilla myös erikoisjälkeä.

 

Myös Chilin kanssa pääsimme tavoitteisiimme paremmin kuin hyvin J Chilille löytyi laji, jota koiran kroppa kestää ja mikä parasta, josta koira pitää kuin hullu puurosta! Tämä oli siis ensisijainen tavoitteemme, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin, Chili löi minut täysin ällikällä. Emme pelkästään saaneet soveltuvuuskoetta suoritettua, mutta saimme myös kaksi ykköstulosta alokasluokasta siirtyen avoimeen luokkaan. Ehdin ilmoittaa koiran syyskuun alussa myös ensimmäiseen avoimen luokan kokeeseen, mutta koepäivänä tein päätöksen jättää vepeilyt siltä päivältä väliin erittäin huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Mutta joka tapauksessa, tulostavoitteemme ylitimme kirkkaasti, ja mikä parasta, myös Chilin vointi on pysynyt hyvänä eikä leikkaukseen ole tarvinnut ainakaan vielä turvautua.

 

Chilin kanssa tavoitteena on jatkaa vepetreenejä taas ensi kesänä, mikäli koiran kunto sen vain sallii. Tulostavoitteeksi voisi asettaa voittajaluokkaan nousemisen kesän aikana, mutta katsotaan nyt kuinka treenit lähtevät sujumaan talvitauon jälkeen. Chilin kanssa päätavoite on kuitenkin edelleen se, että koira pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa, ja voi elää hyvää ja rikasta koiranelämää vaivoistaan huolimatta.

 

Ruun kanssa tavoitteena on saada tokon alokkaan liikkeet hiottua kisakuntoon, ja osallistua alokasluokan kokeeseen kesän/syksyn aikana.

 

Ruun kanssa emme taas(kaan) päässeet tavoitteisiimme. Eniten saan syyttä tästä itseäni ja huonoa treenimotivaatiotani Ruun kanssa, mutta ainakin osittain tähän oli syynä myös puutteet Ruun itseluottamuksessa ja tätä kautta myös motivaatiossa. Tämän vuoksi päätikin suosiolla jättää tokotreenit tauolle ja yrittää taas syksyllä uudestaan. Syksyllä koira alkoikin kulkea, mutta alokasluokan liikkeiden kisakuntoon saattamiseen jäi silti matkaa.

 

Ruun kanssa ensisijainen tavoite on sama kuin viime vuonna eli startata tokon alokasluokassa ja saada sieltä ykköstulos. Jos nyt oikeasti ottaisi itseään niskasta kiinni ja vaan ilmoittaisi koiran johonkin kokeeseen niin tulisi viimeisteltyä liikkeet kisakuntoon. Ja mikäli selvitämme alokasluokan nopeasti, toki tähtäämme saman tien avoimeen luokkaan. Jos Ruun itseluottamus ja työskentelymotivaatio jatkavat positiivista kehitystään, voisin harkita koiran ilmoittamista myös BH-kokeeseen syksyn aikana.

 

Kengun kanssa vuoden 2011 tavoitteena on tehdä hyvät pohjat kaikissa lajeissa, joita aiomme jatkossa harrastaa. Tokoa ajatellen voisimme mennä keväällä pentukursille ja jatkaa treenaamista syksyllä ohjatussa ryhmässä, mikäli laji tuntuu Kengulle sopivan. Hakutreenit aloitamme heti keväällä kun lumen määrä on hiukan vähentynyt. Vuoden loppuun mennessä toivoisin pennulta löytyvän hyvän maalimiesmotivaation, nenän käytön sekä jonkinlaisen tajun oikeanlaisista pistoista. Haukkuilmaisua voimme myös alkaa treenata kotioloissa. Raunioilla käymme myös tutustumassa jotta pentu oppisi heti oikeanlaisen tavan liikkua hankalilla alustoilla. Myös vepeen ajattelin viedä pennun tutustumaan mikäli koiran fysiikka sen sallii. Katsotaan sitten myöhemmin mikä Kengun päälaji tulee olemaan. Ja luonnollisesti pääpaino Kengun kanssa puuhastelussa tulee edelleen olemaan erilaisiin asioihin totuttelussa ja tutustumisessa, ja siinä että pentu saa olla pentu. Koiran ehdoilla siis edetään sen mukaan mihin Kengu tuntuu olevan valmis eikä kiirehditä treeneihin tai kisoihin liian aikaisin.

 

Ja tässä Panun tavoitteet:

 

Jo aiemmin olen laittanut tavoitteeksi päästä tänä vuonna Agilityn SM-kisoihin kahdella koiralla, eikä siitä tarvitse vielä tässä vaiheessa tinkiä. Toki Ruulla on vielä tekemistä ennen edes kisakuntoon pääsyä ja Sisunkin kontaktit ovat vielä vaiheessa. Mutta tavoite on tavoite, eikä sitä tarvitse hampaat irvessä yrittää. Otetaan rennosti täysillä, pidetään hauskaa ja jos menee nappiin, ollaan kesäkuussa Vantaalla SM-kisoissa sekä Sisun että Ruun kanssa.

 

Niinhän siinä kävi, että vaikka paljon on treenattu, meidän SM-kisapaikka ei ollut vielä tarkoitettu viime vuodelle. Ruun kehittyminen oli niin hidasta, ettei edes kisaamisen aloituksesta kannattunat haaveilla ennen kesää. Aloitus siirtyi syksyyn, mutta sieltä tuloksena oli neljä nollaa ykkösissä + nousu kakkosiin. Myös Sisun kanssa paluu kisakentille viivästyi, vasta elokuun puolella käytiin muutama startti. Ja vieläkin ollaan Sisun terveyttä säästellen kisattu. Kaksi SM-nollaa on kuitenkin kasassa muutamasta kisasta. Lisäksi Tara aloitti kisaamisen hyppyradan selkeällä nollavoitolla.

 

Eli, kirkkaasti jäätiin tavoitteesta, joten miksi siis hyvää tavoitetta muuttamaan. Tavoite myös vuodelle 2011 tulee olemaan kahdella koiralla SM-kisoihin. Mieluiten tietysti jo Nastolaan tämän kesän puolella, mutta viimeistään tämän vuoden aikana SM-nollien kasaan saaminen seuraavalle vuodelle 😉 Treenejä jatketaan innolla, eiköhän ne tulokset sieltä tule kun niiden aika koittaa!

 

Kengun osalle ei tietysti ole vielä mitään tulostavoitteita. Tärkeintä on, että saadaan koiralle hyvä liikunnallinen pohja tulevaisuuden harrastuksia varten. Tavoite on säilyä terveenä ja käydä jossain välissä agilityn pentukurssilla. Lisäksi koitetaan opettaa koiralle monipuolisesti erilaisia taitoja kuten vaikkapa uimataito. Se onkin tavoitteista ensimmäinen, sillä Kengun ensimmäinen uimaopetus on jo varattu tälle viikolle!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s