Sisun ensimmäinen voittajaluokan tokokoe

Kävimme Sisun kanssa tänään testaamassa osaamistamme tokon voittajaluokan kokeessa Kirkkonummella Timo Pussisen tuomaroidessa. Jo aiemmin asettamistani tavoitteista täyttyi kaksi kolmesta. Sisulla oli hyvä fiilis koko kokeen ajan, suurin osa liikkeista onnistui omalla tasollamme, mutta parin korkeakertoimisen liikkeen nollauduttua, jäimme ilman tulosta. Tässä listaus saamistamme pisteistä ja analyysiä kokeen kulusta:

 

Paikalla makaaminen 10. Sisu oli maannut oikein hienosti ja rauhallisesti, eikä ollut edes haistellut maata. Tämä liike sujui yli odotusten.

Seuraaminen 7,5. Seuraaminen oli mielestäni oikein hyvää Sisun seuraamiseksi ja askelsiirtymätkin menivät hyvin. Tuomari huomautti väljyydestä, etenkin käännöksissä ja hitaassa kävelyssä.

Liikkeestä istuminen 7. Tässä mokasin itse antamalla todella vahvan vartaloavun. Sisu olisi luultavasti istunut oikein hienosti ilman sitäkin.

Luoksetulo 6. Eka stoppi valui hiukan ja maahamenoon tarvittiin kaksi käskyä. Hyvä vauhti ja into.

Ruutu 0. Voihan perskules! Tämän liikkeen mokasin itse ”näyttämällä” koiralle ruudun. Otin siis Sisua pannasta kiinni, tuijotin itse ruutua ja kuiskasin koiralle ”missä ruutu, missä ruutu”. Mitään käsimerkkiin viittaavaakaan en siis tehnyt! Tämä oli tuomarille kuitenkin liikaa ja liike meni nollille 😦 Plääh. Kysyin saanko kuitenkin lähettää koiran ruutuun ja sinnehän se juoksi upeasti keskelle ruutua ja meni maahankin hienosti. No, oppia ikä kaikki. Seuraavassa kokeessa osaan olla varovaisempi.

Hypynouto 7. Annoin hae-käskyn liian myöhään (pitäisi antaa ennen kun koira lähtee hyppyyn) ja annoin ylimääräisen hyppykäskyn kun näytti että Sisu oli tulossa esteen ohi. Muten ok. Kapulan nosto hiukan hidas.

Metallinouto 7. Jee! Sisu nosti vieraan metallikapulan! Palautti ravilla ja pyöritteli kapulaa hetken maassa ennen kun otti sen suuhunsa. Tähän liikkeeseen olin kuitenkin tyytyväinen.

Tunnari 0. Sisu nousi seisomaan kääntyessäni ympäri ja jäi katselemaan kehän laidalla olevia ihmisiä ja koiria. Lähti kuitenkin hyvin kapuloille ja haisteli rauhallisesti. Sisu nosti oman kapulan, mutta sitten iski epävarmuus ja oli pakko käydä haistelemassa ja tönimässä vielä muitakin kapuloita ja sylkeä oma kapula suusta. Lopulta Sisu kuitenkin toi minulle oikean kapulan, mistä olin todella tyytyväinen. Lisää treeniä vaan tähän liikkeeseen niin itsevarmuuskin kasvaa.

Kauko-ohjaus 7. Tarvitsi kaksoiskäskyn ekaan vaihtoon sekä maahan-seiso vaihtoon. Muuten oikein bueno. Ei mielestäni edennyt juurikaan.

Kokonaisvaikutus 9. Tuomari oli todella mukava ja kannustava, ja kehui Sisun iloista fiilistä. Tästä tuli hyvä mieli 🙂

Yhteensä 180 p. eli tulos jäi siis tänään saamatta. Saimme kuitenkin hyvää oppia tulevaisuutta ajatellen ja myös uskoa siihen, että tuloksen saaminen voittajasta on ihan mahdollista. Eniten ilostusta tuottivat ruutu sekä paikallamakuu, eikä muissakaan liikkeissä ollut valittamista. Sisu teki hommia hienolla asenteella, mitä nyt meinasi pariin otteeseen karata kehästä oma-aloiteisesti loppupalkalle 😉 Täytynee ensi kerralla jättää palkkapurkki hiukan kauemmas kehästä 😀

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Sisun ensimmäinen voittajaluokan tokokoe

  1. Onnittelut vielä voittajan korkkaamisesta! Oli todella hyvä kokonaisuus, tuohon pitääkin olla tyytyväinen! Sisulla oli tosi hyvä buugi päällä ja säkin olit ihan ihailtavan rauhallinen ja selkeä noin kisatilannetta ajatellen. Hyvä te, ei muuta kun lisää kisaa buukkaamaan, toivottavasti päästään kokeisiin! Näytetään et osataan mekin pitää hauskaa tokossa näillä kummallisemmilla roduilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s