Voi näitä koiria!

Välillä sitä miettii miksi ihmeessä ihminen haluaa hankkia koiria. Ja vielä neljä kappaletta! Jos yhdestä koirasta on huolta niin neljän kanssa saa olla harva se päivä sydän syrjällään. Tässäpä lyhyt kertaus viime viikkojen tapahtumiin:

 

Panu ja Ruu osallistuivat äitienpäivänä oman seuransa järjestämiin agilitykilpailuihin. Ilma oli lämmin ja oli odotettavissa ettei Ruu ole radalla aivan huippuvireessä. Panu ei meinannut ennen starttia saada millään Ruuta innostumaan ja ensimmäinen rata olikin sitten melko katastrofaalinen. Ruu lähestulkoon käveli radalla ja jätti mm. kepit kesken mitä ei ole tapahtunut kertaakaan kisoissa. Panu kokeili mennä vielä toisen radan mutta loppututulos oli täysin sama kuin ensimmäisessä startissa. Pähkäilimme pitkään olisiko lämmin ilma ja uusi kenttä voineet saada aikaan Ruun flegmaattisuuden. Päätimme kuitenkin oman mielenrauhan vuoksi käydä kuvauttamassa Ruun selän, sillä kahdella Ruun sisaruksella on ollut selkäongelmia.

 

No, viime keskiviikkona sitten suuntasimme Ruun kanssa Espoon Eläinsairaalaan röntgen- ja magneettikuviin. Neurologi löysi Ruuta tutkiessaan aristuksen ristiselän alueelta, mutta kuvat olivat täysin puhtaat. Nikamissa, välilevyissä ja sekäytimen hermojuurissa ei siis ollut mitään poikkeavaa. No, jottei asiat olisi menneet liian mukavasti, Ruu oli ruvennut kramppaamaan kesken magneettikuvauksen. Kouristuskohtaus oli kestänyt onneksi vain hetken mutta kuvaus oli tietysti keskeytetty ja koira herätetty anestesiasta. Kouristelun aiheutti todennäköisesti joko yliherkkyysreaktio nukutusaineelle tai sitten koiralla on piilevä epilepsia jonka anestesia laukaisi 😦 No, täytynee nyt vaan seurailla tilannetta ja mennä lisätutkimuksiin mikäli kohtauksia vielä esiintyy. Ruun sisaruksilla kun on ollut vastaavanlaisia kohtauksia eli sukurasitetta löytyy myös tässä tapauksessa. Ruu on onneksi ollut kuvauksesta toivuttuaan normaali iloinen itsensä. SM-kisat jäävät nyt valitettavasti Panulta ja Ruulta väliin, sillä koiran terveys on tietenkin etusijalla. Toivotaan että Ruu saadaan taas kuntoon parin viikon kipulääkekuurilla ja levolla. Sen jälkeen olisi tarkoitus ruveta varovaisesti liikuttamaan koiraa ja tietysti käydä fysioterapeutilla ja hierojalla jotta lihasjumit saadaan auki.

 

No, sitten välillä iloisempiin uutisin. Chili sai viikko sitten lonkkaansa kultaimplantit. Hoito perustuu kinalaiseen akupunktioon enkä ole itsekään aivan varma uskonko koko juttuun 🙂 Ajattelimme asian kuitenkin niin, että huonoimmassa tapauksessa menetämme hiukan rahaa turhan hoidon seurauksena ja parhaimmassa tapauksessa koira voi saada avun kipuiluunsa. Operaatio meni mainiosti eikä komplikaatioita tällä kertaa esiintynyt. Vajaa vikko operaation jälkeen huomasimme että Chili oli muuttunut leikkisämmäksi ja metsälenkeillä ollessaan seurasimme kauhistuneena kuinka koira viiletti täyttä laukkaa ryteikössä muu lauma kannoillaan. Kun Chili ei edes tällaisesta repivästä liikunnasta tuntunut kipeytyvän, oli pakko todeta kultaimplanttien auttavan 😀 Toivotaan että kehitys jatkuu samanlaisena ja että pärjäisimme tämän hoidon avulla taas muutaman vuoden eteenpäin.

 

No niin, jottei sepustus menisi nyt aivan sairauskertomukseksi voisin jakaa kanssanne taas yhden elämäni noloimmista hetkistä. Pääosaa tarinassa esittää luonnollisesti snautseri. Välillä sitä miettii mikä saa ihmisen kerta toisensa jälkeen ilmoittamaan itsensä kokeeseen tuon jästipääeläimen kanssa. Kävimme siis eilen aiheuttamassa itsellemme häpeää ja yleisölle makoisat naurut Vihdissä voittajaluokan tokokokeessa. Ilma oli todela lämmin ja olisi pitänyt jo siitä osata vetää oikeat johtopäätökset. Snautseri kun ei ole mikään helteiden ystävä. 

 

Paikallamakuu meni kohtalaisesti. Sisu oli tosin liikutellut hiukan etutassujaan ja vinkaissut kerran (!) Mikä lie hetkellinen mielenhäiriö. No, yksilöliikkeet alkoivat seuraamisella, mistä suoriuduimme olosuhteet huomioon ottaen ihan kohtalaisesti. Liikkeenohjaaja tosin töpeksi oikein urakalla huutelemalla käskyjä kun olimme vielä suorittamassa edellistä tehtävää. Seuraamisekaavion kun ei tietääkseni pitäisi olla nopeuskilpailu… No, liikkeestä istumisen töppäsin taas itse antamalla vartaloavun. Istuminen oli sinäänsä ollut nopea ja hyvä. Luoksetulossa Sisu alkoi jo arvailla että palkkaa ei ole ihan lähiakoina tiedossa. Ensimmäinen stoppi meni vielä hyvin, mutta maahanmenoon tarvittiinkin siten kaksi käskyä. Sitten olikin ruudun vuoro. Voihan snautseri, sanon minä! Ruutu oli levein, valkoisin nauhoin merkattu ja ainakin omaan silmääni erittäin selkeä. Vaan mitä tekee snautseri. Sinkaisee tietysti ruutu-käskyn saatuan kohden kehänauhaa ja kentän laidalla odottavaa ruokakuppia! Voi nolouden huippu sentään. Onneksi sain koiran pysäytettyä ennen kehästä poistumista, mutta ruudun löytyminen tämän jälkeen oli tietysti täysin mahdoton tehtävä. Sisulla ei siis ollut minkäänlaista ajatustakaan ruutuun menosta. Seuraava liike oli hyppynouto ja taisimme olla Sisun kanssa molemmat vielä tuohduksissamme edellisestä liikkeestä. Nollasimme tyylikkäästi tämänkin liikkeen. Sisu kyllä hyppäsi esteen yli, kävi haistamassa kapulaa ja totesi sen liian epämiellyttäväksi noutoa ajatellen. Muutamalla lisäkäskyllä snautseri sai kuin saikin kiikutettua kapulan minulle ja kruunasi kaiken tiputtamalla sen vielä varpailleni. Voi p*rkeleen rakki, sanon minä! Tämä kun on se liike, joka harjoituksissa menee aina täydellisesti.

 

No, loput liikkeistä menivät jokseenkin koomassa. Sisua ei olisi työnteko voinut vähempää kiinnostaa ja meikäläisellä oli kevyt puna alkanut kohota kaulaa pitkin, osittain häpeästä ja osittain v*tutuksesta. Tein kuitenkin Sisulle kohtalaisen selväksi että rukkastehdas kutsuu jos vielä muita jekkuja on luvassa. Selvisimme siis kokeen loppuun eikä muita liikkeitä mennyt nollille. Työmotivaatio ei koiralla olisi kuitenkaan voinut olla paljoa alhaisempi, joten pisteillä emme tänään juhlineet. Alla erittely:

 

Paikalla makaaminen 8

Seuraaminen 7

Liikkeestä istuminen 8

Luoksetulo 6,5

Ruutu 0

Hypynouto 0

Metallinouto 8,5

Tunnari 8

Kauko-ohjaus 8

Kokonaisvaikutus 8 

Yhteensä 199 p. ja III-tulos

 

Saimme siis ensimmäistä kertaa tuloksen voittajaluokasta, mutta eipä paljoa lämmittänyt. Nyt saa kyllä tokoilut jäädä hetkeksi tauolle ja katsotaan sitten syksyllä kun ilmat ovat viileneet josko sitä taas lähtisi nolaamaan itsensä tokokehiin snautserin ystävällisellä avustuksella.

Normaali

3 kommenttia artikkeliin ”Voi näitä koiria!

  1. Toista snautserinomistajaa lohduttaa aina lukea, että muutkin kokee häpeällisiä hetkiä 🙂 Kyllähän ne treeneissa osaa, mutta tosipaikan edessä tilanne voikin olla ihan toinen .. Mutta eihän toi nyt kuulostanut edes vielä ihan katastrofilta, saitte tehtyä loppuun asti kuitenkin 😉 Tsemppiä jatkoon! Paranemisia Ruulle.

    T: Hudson, Boston ja lauma

  2. Voi Ruuta, toivottavasti se olisi vaan jotain jumitusta selässä eikä mitään muuta.. 😦 Selvisikö niistä magneettikuvista mitään? Ehtikö ELL kuvaamaan ollenkaan Ruuta? Niin toivoisin että sieltä ei löytyisi mitään, kipu on aika ikävää koiralle.. 😦 Jospa se levolla menisi ohi ja hoidoilla tietty. Ilmoilkaa tänne kun muutoksia tulee, mä aina mielellään seuraan siskolikan tapahtumia. Ihanaa, että Chili jaksaa paremmin! Moni olisi varmasti jo luovuttanut teidän tilanteessa (mm. rahalliset esteet tms.)! Perheenjäsenen eteen tekee kyllä mitä vaan ja on todella hyvä juttu että Chili löysi tiensä teidän perheeseen, parhaaseen kotiin mitä sille on koskaan mahdollista tarjota.

    Voi nolousta, snautseri osaa näköjään olla ittepäinen tahtoessaan. Mutta hienoa työtä oot Mirkku tehnyt Sisun kanssa, osaa sitten malikkaa kouluttaa vähän paremmin.. 😉 Ainakin toivottavasti. Siis joku muu rotuhan on varmaan ihan iisipiisi snautseriin verrattuna. Joten peukut kuitenkin sinne suuntaan.

  3. Iso rutistus Ruttikselle, toivottavasti selkä paranee ja kohtaukset pysyy poissa.
    Eikä toi tokokisa nyt niin hirvee ollut, se ei vaan ollut kuten treenit 😀 Kävi muakin yksi hiton viisas Tiikeri nöyryyttämässä julkisesti ihan useempaan otteeseen, mut kato vahvempi pää voittaa ja Tikrunhan jatkaa tokoilua juoksujen loputtua. Jos koira ostetaan siksi että joku elukka mille nauraa ja mitä kiusata hassuilla asioilla, niin pitäähän niillekkin jotain etuoikeuksia jättää. Kuten julkisesti nöyryyttäminen. Part of the deal 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s