Tokojuttuja

Jaahas, josko sitä taas aktivoituisi blogin kanssa. Tokojuttuja ollaan tehty kesällä melko harvakseltaan vepen vietyä valtaosan treeniajasta. Sisu sai viettää ruhtinaallisen 1,5 kk mittaisen kesäloman, ja tauko tuntuukin tehneen koiralle pelkästään hyvää! Toki samat vanhat ongelmat on edelleen olemassa, mutta nyt niiden työstäminen tuntuu taas mielekkäämmältä kun koiralla on enemmän energiaa ja intoa tokoiluun. Josko sitä syksyn/talven mittaan taas suuntaisi koekentille 😉

Ruu on saanut myös turhankin pitkän kesäloman tokoilusta. Muutaman kerran olen Ruuta nyt treenannut ja terrierin ajatukset tuntuvat olevan kyllä ihan jossain muualla kuin tokoilussa. Josko Ruunkin keskittymiskyky ja motivaatio taas palaisivat säännöllisen treenin myötä ja saisimme vihdoin ja viimein avoimen luokan liikkeet koekuntoon. Tähän menee luultavasti kuitenkin useampi kuukausi, eli ehkäpä ensi keväänä meidät voisi taas nähdä kokeissa. Muutenkin useamman koiran kisaaminen samaan aikaan eri luokissa on aika puuduttavaa hommaa; päivät venyvät turhan pitkiksi ja jompi kumpi koira joutuu odottamaan vuoroaan kohtuuttoman pitkään.

Kengun kanssa ollaan treenattu eniten tokoa, kun vepet ovat olleet lähes 6 (!) viikkoa kestäneen juoksun vuoksi tauolla. Avoimen luokan liikkeet ovat kivalla mallilla. Aikomuksena on osallistua piirinmestaruuskisoihin HSKH:n joukkueessa 22.9. sekä belgimestiksiin 30.9. Josko jommasta kummasta irtoaisi ykköstulos ja saisimme menolipun voittajaluokkaan. Voittajan liikkeistä tunnari ja kaukot ovat vielä vaiheessa, muut jo ihan kivalla mallilla, eli toivon mukaan pääsemme osallistumaan voivoi-luokkaan vielä tämän vuoden puolella.

Haimme Kengun kanssa HSKH:n tokotehisryhmään, ja iloksemme meidät valittiinkin tehis A-ryhmään! Ihan huippuporukan kanssa pääsemme treenaamaan, ja odotan jo innoissani treenikauden alkua. Tänään käväisimme myös HSKP:n nuorten koirien tokoringin näyttökokeessa. Koe meni ihan omalla tasollamme, tosin Kengu oli seuraamisessa ehkä vielä hiukan normaalia painostavampi ja vinkaisikin pari kertaa. Jostain syystä vire pääsi nousemaan hiukan liian korkeaksi, vaikka koira tuntui ennen kehään menoa olevan hyvässä vireessä. Luoksetulossa Kengu oli pahasti saaliskyttäyksellä, mutta tuli kuitenkin laukalla. Nouto oli mielestäni hyvä (lopun peruasento aavistuksen vino), samoin kun liikkeestä mahanmeno. Paikallaolossa Kengu vilkuili pari kertaa sivulle, muuten rauhallinen ja skarppi makuu. Nyt sitten odotellaan pääsimmekö ryhmään vai emme. Näyttökokeessa oli kyllä todella taitavia koirakoita, eli saattaa olla, että paikka jää saamatta. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että näyttökoe meni oman osaamistasomme mukaan.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s