Katsaus vuoteen 2012 ja vuoden 2013 tavoitteet

Tässäpä taas katsaus viime vuoteen sekä tavoitteet vuodelle 2013. Viime vuoden tavoitteet kursiivilla:

´

SISU

Vuoden 2012 tavoitteena tokossa on startata Sisun kanssa EVL:ssä ja saada ainakin yksi 1-tulos. Mikäli rauniosoveltuvuuskokeita järjestetään, voisimme yrittää mahtua mukaan kevään kokeeseen. Syksyllä voisimme osallistua raunio A-kokeeseen tai IPOR A-kokeeseen, jos ketteryystelineiden opettaminen alkaa luonnistua jollain tavalla.

´

Sisun kanssa melko moni tavoitteista jäi saavuttamatta. Tokossa EVL1-tuloksen uskoisin olleen mahdollinen, jos olisimme päässeet kisaamaan suunnitellusti syksyn aikana. Sisun sairastuminen kuitenkin pisti kaiken uusiksi. Raunio-soveltuvuuskokeeseen osallistuimme, ja saavutimme sieltä koulutustunnuksen RH-TE. Sisu kuitenkin laski virettä sen verran paljon koetilanteessa 9-millisellä ammutuista laukauksista, että päätin olla kiusaamatta koiraa raunio-A -kokeella, jossa on ampumisen lisäksi moottorisahamelua sekä tulia. Ei Sisusta kuitenkaan pelastuskoiraksi taida olla 🙂

´

Sisun kanssa ensisijaisena tavoitteena vuodelle 2013 on koiran toipuminen sairaudestaan ja palaaminen normaaliin arkeen. Jos koiran vointi on hyvä ja keuhkot palautuvat normaaleiksi, tavoitteenamme on kilpaileminen TOKOn erikoisvoittajaluokassa sekä kolme EVL1-tulosta, joilla saisimme TK4-koulutustunnuksen. Jos tavoite ei täyty vielä ensi vuonna niin sitten seuraavana 🙂 Ei oteta siitä stressiä.

´

CHILI

Chilin kanssa vuoden 2012 ykköstavoitteena on edelleen se, että koiran fyysinen kunto pysyy mahdollisimman hyvänä ja koira voi elää kivutota ja hyvää elämää. Mikäli pystymme koiran kunnon puolesta jatkamaan vepetreenejä ensi kesänä, täytynee tavoitteeksi laittaa vepevalion arvo kesän lopussa. Mutta katsotaan nyt kuinka Chilin lonkka kestää treenaamisen, ja vasta sen jälkeen mietitään mahdollista kokeisiin osallistumista.

´

Vuosi 2012 oli Chilin huippuvuosi! Koira oli paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen kiitos Panun sairasloman ja Chilin lonkalle optimaalisen lenkitystahdin (monta lyhyehköä lenkkiä päivässä pehmeillä alustoilla). Vepen kisakauden aloitimme hiukan takkuisesti, mutta tulokset paranivat kisa toisensa jälkeen. Kesän viimeisessä oman seuran järjestämässä kokeessa saimme viimeisen VOI1-tuloksen ja Chilistä tuli FI VPVA!!!! Kesän aikana saavutimme myös labbisten rotumestaruushopeaa hienolla VOI1-tuloksella (100/100 p.). SM-kisoihin emme ehtineet saada ajoissa kolme ykköstulosta, joten nämä karkelot jäivät sitten seuraavaan vuoteen 😉

´

Vuoden 2013 ensisijaisena tavoitteena Chilin kanssa on edelleen kivuton ja hyvä koiranelämä, sekä viime vuoden aikana saavutetun hyvän fyysisen kunnon ylläpito. Jos Chili on kesän alussa siinä kunnossa, että voimme vielä jatkaa vepeharrastustamme, aiomme käydä muutamassa kokeessa, jotta saisimme kasaan SM-kisoihin vaadittavat tulokset. Ensi vuonna 9 vuotta täyttävän Chilin vepe-ura olisi hienoa lopettaa arvokisoihin!

´

RUU

Vuoden 2012 tavoitteena on saavuttaa tokossa TK1-koulutustunnus ja startata avoimessa luokassa. Avoimen luokan liikkeiden opettelu on ollut koiralle sen verran haastavaa, että mitään tulostavoitetta en aio asettaa. Luulen, että myöskään BH-kokeeseen emme vielä tulevana vuonna osallistu. Koiran itseluottamuksen tulee olla ihan eri tasolla, jotta se selviäisi kymmenen minuutin paikallamakuusta ja kahdesta pitkästä seuraamisesta.

´

Ruun kanssa saavutimme tavoitteemme siltä osin, että TK1-koulutustunnus saavutettiin vuoden 2012 alkupuolella hienosti kolmella kisalla, joista jokaisesta lisäksi KP ja luokkavoitto 🙂 Avoimen luokan liikkeiden haasteet (luosetulon stoppi sekä kaukot) sen sijaan todettiin tässä vaiheessa liian suuriksi, ja päätin jättää Ruun taas tokotauolle. Myöskään BH-kokeeseen emme osallistuneet.

´

Vuoden 2013 tavoitteena Ruun kanssa on tokoilla jos siltä tuntuu 🙂 Jos kaukot ja stoppi tuntuvat koirasta edelleen ahdistavilta niin sitten ei tokoilla. Piste. TK1 on tuolle koiralle kuitenkin jo ihan hyvä saavutus.

´

KENGU

Vuoden 2012 tavoitteena Kengun kanssa on osallistua tokokokeeseen nin alokas- kuin avoimessa luokassa ja saavuttaa molemmista 1-tulos. Pk-kokeisiin emme tulevana vuonna vielä tähtää, emmekä varmaan suorita BH-koettakaan ennen kun tottis on täysin valmis. Vepessä voisimme osallistua soveltuvuuskokeeseen ja muutamaan alokasluokan kokeeseen kesän aikana, ja jos hyvin käy, nousta avoimeen luokkaan kesän lopussa. Kengun kanssa ykköstavoitteena on edelleen yhdessä tekeminen ja niiden lajien löytäminen, jotka parhaiten soveltuvat koiralle ja joiden treenaamisesta se eniten nauttii.

´

Kengun kanssa viime vuoden tavoitteet täyttyivät kiitettävästi. TOKOssa saavutimme ALO1, AVO1 ja VOI1-tulokset, suoritimme BH-kokeen ja VEPEssä Kengu nousi kolmella kokeella (SOVE1 ja 2xALO1) AVO-luokkaan. Meidät valittiin Kengun kanssa HSKH:n TOKOtehiksen A-ryhmään kaudelle 2012-2013, sekä HSKP:n nuorten koirien TOKOrinkiin kaudelle 2012-2014. Kaikista iloisin olen kuitenkin siitä, että yhteinen sävel Kengun kanssa tekemiseen alkoi löytyä kesän ja syksyn aikana, osittain koiran aikuistumisen ja osittain toimivien treeni- ja kisarutiinien löytymisen myötä. Viestitreenit lopetimme, sillä laji ei sitten kuitenkaan tuntunut olevan Kengulle se oikea ja jälkeä kävimme ajamassa muutaman kerran. PK-lajit olivat kuitenkin kuluneena vuotena selvästi taka-alalla.

´

Vuoden 2013 tavoitteena Kengun kanssa on jatkaa harrastamista niissä lajeissa, joista koira tykkää ja jotka soveltuvat meille parhaiten. Tokoa jatkamme ehdottomasti, ja katsomme kuinka pitkälle rahkeet riittävät. Tokossa tavoitteena on EVL1-tulos kevään aikana ja osallistuminen tokon SM-kilpailuihin kesäkuussa. Syksyllä osallistumme ainakin belgien rotumestaruuskilpailuihin ja PM-kisoihin . Toivottavasti ensi vuoden aikana saisimme kasaan kolme EVL1-tulosta ja Kengu saisi TK4-koulutustunnuksen (ja myös sen TVA-tittelin, jos saamme näyttelyistä vaaditun tuloksen). Vepeä jatkamme koiran fysiikan mukaan. Ylemmissä luokissa uintimatkat pitenevät ja laji muuttuu raskaammaksi. Jos veneen hinaaminen hyvällä uintitekniikalla ei ala luonnistua, saa vepe jäädä tauolle kunnes Kengulla on riittävästi voimaa suorittaa liikkeet oikein. Jos kaikki näyttää kesän alussa hyvältä, laitamme vepessä tavoitteeksi 3 x AVO1-tuloksen ja nousun VOI-luokkaan. PK-lajeista jatkamme jäljen treenaamista aikataulujen puitteissa. Saattaa kuitenkin olla, että tämäkin vuosi menee tokon merkeissä, ja PK-lajit saavat vielä odottaa.

´

Ja tässäpä Panun tavoitteet ja katsaus menneeseen vuoteen:

´

Vuoden 2012 tavoitteissa pitää olla varovainen siinä mielessä, että terveys edellä mennään. Tavoitteet voi silti asettaa ja miksi niitä muuttamaan edellisvuodesta kun niihin ei vielä päästy. Eli tavoitteena on jälleen saada kahden koiran SM-nollat (2013) kasaan vuoden loppuun mennessä.

´

2012 mentiin tosiaan terveyden ehdoilla, eli vieläkään en ole täysin parantunut 2011 kesällä alkaneen sairaudesta: erityisesti selän alueen kivut ja voimakkaiden lääkkeiden vaikutus elimistölle on vaikuttanut paljon siihen,  miten jaksaa töissä ja treeneissä. Siihen nähden vuosi meni varsin onnistuneesti, sillä Ruun kanssa saatiin Marikan avustuksella SM-nollat kasaan (Marika 4 nollaa, mulle 6) ja SM-kisoissa jäätiin muutaman sadasosan päähän finaalipaikasta. Lisäksi Ruu saavutti agility-valion tittelin 4-vuoden iässä tämän vuoden toukokuussa!

´

Kengun kanssa saatiin myös treenipaketti kasaan ja ehdittiin muutama ykkösten startti jo käydä. Pieniä virheitä vielä, mutta eiköhän se kokonaisuus loksahda sieltä kohdalleen aikanaan 😉

´

2013 ykköstavoite on toipua terveyden puolesta mahdollisimman lähelle normaalitilaa ja saada sitä kautta paremmat valmiudet jaksaa töissä, treeneissä ja kisoissa. Tavoitteiden puolesta on hyvä jatkaa samalla linjalla, eli kahden koiran edustusoikeus SM-kisoihin on ykköstavoite. Seuravana tavoitteena on saada toinen koirista MM-karsintoihin mukaan. Ja jos vielä oltaisiin karsintojen viimeisen päivän viimeisessä startissa mukana kisaamassa, niin silloin takana olisi meidän kokemukseen nähden huippuvuosi!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s