Sisun paluu kisakentille

Taas on vierähtänyt luvattoman kauan edellisestä postauksesta, mutta eipä meille sen kummempaa ole tammi-helmikuussa tapahtunutkaan. Treenailtu ollaan kuitenkin enemmän tai vähemmän ahkerasti eri kokoonpanoilla.  Eilen lopetimme myös lähes vuoden kestäneen kisataukomme Sisun kanssa. Kyseessä oli myös Sisun ensimmäinen startti sairastumisen jälkeen, ja kovasti jänitin etukäteen miten partasuu jaksaa suorittaa koko EVL:n läpi. Olin päättänyt jo etukäteen, että keskeytän kokeen jos Sisu alkaa yhtään näyttää väsähtäneeltä. Pelko osoittautui onneksi turhaksi, ja Sisu teki yhden parhaimmista kisasuorituksistaan. Ei kylläkään pisteiden puolesta, mutta koiran vire oli juuri sitä, mitä halusinkin 🙂 Sisu palkkautui kehuista todella hyvin, ja hyppi innoissaan tasajalkaa. Tokaan kehään mennessä paras into oli jo hiukan laantunut, mutta tosi hyvin Sisu tsemppasi loppuun asti. Eikä edes yrittänyt karata kehästä 🙂

Tuomarina kokeessa oli Tommi Varis. Mukava tuomari, jolta ei turhia irtopisteitä herunut (paitsi ehkä hiukan snautseribonusta…) Liikkeet oli perinteisessä järkässä, eli ruudusta poikki ja ryhmäliikkeet ekana. Alla erittely pisteistä ja kootut selitykset:

Paikalla istuminen 10. Tosi hieno. Istui kuin koirapatsas.

Paikalla makaaminen 10. Nopeasti maahan ekalla käskyllä ja sama juttu sivulletulossa. Hieno.

Seuraaminen 7. Tähän olin aivan älyttömän tyytyväinen! Teki kaikki perusasennot, ei jätättänyt, piti kontaktia lähestulkoon koko ajan. Tuomarin mukaan innokasta seuraamista, mutta aivan älyttömän väljää. Pahimmillaan olisi kuulemma mahtunut 2 koiraa Sisun ja mun jalan väliin 😉

Zeta 0. Kolme hienoa maahanmenoa 🙂 Yllättävän hyvin seurasi ja tuli hyvin mukaan likkeellelähdöissä. Ei voi olla siis kovin pettynyt.

Luoksetulo 9. Aivan hillittömän hieno! Ei me nyt ehkä ihan ysiä ansaittu, mutta takuuvarmasti paras luoksetulo koetilanteessa mitä Sisu on koskaan tehnyt!

Ruutu 0. Lähetyspisteessä ehdin virittää ruudulle, mutta Sisu ei vaan ehtinyt bongata edessä olevaa merkkiä. Merkki-käskyllä lähti viipottamaan ruudun suuntaan, pysäytin ja yritin käskyttää merkille. Sisu vaan seisoi kysymysmerkkinä 🙂 Pyysin takaisin sivulle ja otettiin koko homma alusta. Nyt löytyi merkkikin ja Sisu teki todella hienon ruudun. Kiltti liikkuri käskytti meitä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, eli tosi hyvä harjoitus saatiin tehtyä kokeenomaisesta ruudusta. Olen tyytyväinen vaikka saatiinkin nolla.

TAUKO

Ohjattu 0. Nyt pidin huolta että sain Sisun kunnolla viritettyä merkille. Aika kauan koiralla tosin kesti paikantaa merkki (samanlainen kuin ruudun merkki). Hyvin merkille, tosin ennakoi pysäytyksen. Hyvin oikeaan suuntaan, haistoi kapulaa, katsoi muhun sen näköisenä, että ”en halua nostaa pahalta haisevaa vierasta kapulaa”, käskytin uudestaan, otti kapulan suuhun, pysähtyi, käskytin kolmannen kerran, lähti liikkeelle keskikapulaa kohti, haistoi sitä, laski kauniisti suussaan olevan kapulan maahan ja vaihtoi sen keskikapulaan. Tästä vauhdikas luovutus 🙂 Että näin 😀 Viihdyttävää oli jos ei muuta. Tähänkin olen kuitenkin supertyytyväinenen (löysi merkin, lähti ekalla käskyllä oikeaan suuntaan, ei mennyt keskikapulalle, ainakaan heti!)

Hypynouto 7. Sama juttu kun ohjatussa, eli ei olisi halunnut nostaa vierasta kapulaa. Toi kuitenkin yhdellä lisäkäskyllä, luovutus hiukan takana.

Tunnari 8,5. Odottaessa katseli jo kehän laidalla olevan palkkapurkin suuntaan 😉 Kuitenkin laukalla kapuloille, nopea haistelu ja laukalla takaisin. Taas hiukan takana luovutuksessa.

Kauko-ohjaus 7. Alkoi olla jo hiukan väsähtänyt, ekaan vaihtoon tuplakäsky, muuten hyvät sisumaiset vaihdot, eteni hiukan s-i vaihdossa.

Yhteensä 181,5 p, EVL0, sijoitus 5/6. Tuomari kehui Sisua ja totesi, että on mukavaa nähdä snautsereita EVL:ssä. Palkintojenjaossa tuomari vielä erikseen totesi, että ”tästä koirasta kuullaan vielä”. Tuli tosi hyvä mieli 🙂

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s