Sisu luonnetestissä

Osallistuimme Sisun kanssa lauantaina Snautserikerhon järjestämään luonnetestiin, jossa tuomareina toimivat Lea Haanpää ja Katri Leikola. Tuomarit vaikuttivat oikein mukavilta ja päteviltä tyypeiltä, ja olivat selvästi tutustuneet snautsereiden luonteisiin jo aiemminkin. Sisu oli testivuorossa toisena, joten jouduimme lähtemään ajelemaan kohti Riihimäkeä suhteellisen aikaisin, jo klo 7 maissa.

 

Aluksi tuomarit kyselivät Sisusta ja mitä koiran kanssa on puuhattu. Sen jälkeen oli vuorossa leikittäminen ja hyvinhän Sisu tarrasikin kiinni keppiin ja taisteli tuomarin kanssa.

 

 

Sen jälkeen siirryimme kelkkatestiin, josta Sisu selvisi myös oikein mallikkaasti.

 

 

Kuten arvasinkin, Sisu ei puolustanut minua eikä itseään oikeastaan ollenkaan. Ilmeisesti pienen, höppänän snautserin päähän ei vaan voinut mahtua sellainen ajatus, että joku ihminen voisi haluta hänelle jotain pahaa 😉

 

 

Haalaria ja rämisevää tynnyriä Sisu säikähti jonkun verran, muttei seuraavalla kierroksella tuntunut enää hirveästi niitä muistelevan. Pimeässä huoneessa Sisun piti ensin tarkastaa testipaikkana toimineen saunan eteinen, ja vasta sitten snautseri ehti tulla etsimään minua löylyhuoneen perältä. Sisu kuitenkin löysi perille ilman apuja ja olikin sangen iloinen löydettyään kadonneen emäntänsä ja ihanan tuomaritädin.

 

 

Sisu oli koko testin ajan oma iloinen itsensä, ja yritti joka välissä päästä halailemaan ja pusuttelemaan tuomareita. Sisun märkä ja kurainen parta ei tosin herättänyt tuomareissa suurtakaan ihastusta 😀 Tuomarit tykkäsivät kovasti Sisun positiivisesta elämänasenteesta ja kehuivat koiraa useaan otteeseen ”kivaksi tyypiksi”. Harrastusten parissa käskettiin jatkamaan entiseen malliin. Hermorakenteesta tuomarit mainitsivat, että se on Sisulla +1 –kategorian yläpäästä, eli lähellä +2 -arvosanaa. Koira on siis kohtalaisen hyvähermoinen, kuten olemme arkielämässä huomanneetkin. Myös Chili sai omassa testissään samanlaisen arvion. Ilmeisesti tuomarit eivät kuitenkaan ihan hevillä annan hermorakenteesta +1 –arvosanaa parempaa.

 

Olin itse oikein tyytyväinen Sisun suoriutumiseen testissä. Yllätyin hiukan Sisun toimintakyvystä (luulin, että se menisi miinukselle) ja toisaalta siitä, ettei koira puolustanut itseään lainkaan. Luulisi, että sentään jonkinlainen haukahdus olisi päässyt suusta kun uhkaava ihminen lähestyy keppi kourassa, mutta ei. Sisu on pieni mamman mussukka, ja hänen puolestaan ihan joku muu saa hoitaa laumaa uhkaavat tilanteet.

 

Tässä vielä Sisun saamat pisteet eriteltyinä :

 

TOIMINTAKYKY +1 Kohtuullinen

TERÄVYYS +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

PUOLUSTUSHALU +1 Pieni

TAISTELUHALU +2 Kohtuullinen

HERMORAKENNE +1 Hieman rauhaton

TEMPERAMENTTI +3 Vilkas

KOVUUS +1 Hieman pehmeä

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin

Suhtauminen ampumiseen: +++ Laukaisuvarma

 

Loppupisteet 170

Normaali

4 kommenttia artikkeliin ”Sisu luonnetestissä

  1. Moi!
    Aina, kun tätä blogia ehtii lueskelemaan, niin saa todeta teidän lauman pärjäävän kaikessa, mihin vaan ryhdytte! Mainio lauma ja taitavat ohjaajat!

    Sisulle onnea komeista luonnetestipisteistä ja Ruulle ja Panulle upeista agilitytuloksista! Täällä yksi innokas fani odottaa jo malttamattomana Sisun ekaa starttia tokon voittajaluokassa… Tsemppiä harjoituksiin ja tietysti kisoihin, kun sellaisiin ehditte!
    Mitenkäs pelastuspuolella hurisee?
    Jatkakaa samaan malliin! 😀 Tuuli+partapäät

Jätä kommentti