Ruulle ekassa tokokokeessa ALO1!

Hyvin menneiden möllitokojen huumassa päätin ilmoittaa Ruun viralliseen tokokokeeseen 16.10. Kirkkonummelle. Noin viikkoa ennen koetta alkoi kylmä hiki nousta otsalle kun hyppyliike ei vaan ottanut onnistuakseen. Koira istua pönötti sivullani eikä meinannut millään lähteä hyppäämään useista käskyistä huolimatta. Asiaa mietittiin ja vatvottiin ja lopulta Panu keksi kerrassaan mainion ratkaisun ongelmaamme. Putkiaivoiselle pikkuterrierille ei saa antaa ”sivulle” -käskyä ennen hyppyä, koska eihän sitä nyt käskyn alta voi lähteä mihinkään. Kun rupesin viemään Ruuta käsiavulla esteen eteen enkä antanut erillistä sivulle- tai paikka-käskyä, alkoi homma pelittämään 😀

 

No, näilä eväillä suunnistimme Sisun ja Ruun kanssa sunnuntaiaamuna kohden Kirkkistä. Tuomarina kokeessa toimi tiukkaakin tiukempi Pirkko Bellaoui. Sisu oli aamusta lähtien flegmaattisen ja väsyneen oloinen. Koe menikin sitten melko tahmeasti, ja jouduimme tyytymään II-tulokseen nollattuamme ruudun. Ruudun lähetyslinjalla oli pyöreä valkoinen merkki EVL:n jäljiltä, ja eikös snautseri vaan bongannutkin sen matkalta (kosketusalustat ovat Sisun lemppareita…) Ruutua ei tämän jälkeen löytynyt enää millään, ja liike meni nollille. Loppupisteet 230,5 ja II-tulos. Muut olivat tänään kuitenkin vielä meitä huonompia, ja kävimme pokkaamassa palkinnot 1. pallilta.

 

Ruun kanssa jouduimme odottelemaan luokkamme alkua toista tuntia ja meinasi ruveta itseä vähän jännittämään. Ruu oli kuitenkin todella hyvällä mielellä liikenteessä, ja omakin jännitys hälveni liike liikkeeltä. Alla selostus kisan kulusta:

 

Luoksepäästävyys 9. Tuomari kopeloi koiraa todella kauan. Ensimmäiset pari sekuntia Ruu malttoi istua paikallaan, mutta sitten alkoi jännittää ja piti hiukan peruutella karkuun selän taakse.

Paikalla makaaminen 10. Erinomainen suoritus. Hallin hiekkapohja oli todella kylmä ja kolea ja Ruun viereen sattui vielä kovaäänisesti vinkuva russeli. Oltuaan hetken maassa russeli päätti vielä nousta ja lähteä hipsimään toisella puolella olevan koiran luo. Ruu pysyi koko ajan kauniisti maassa eikä edes vilkuillut paljoa ympärilleen.

Seuraaminen kytkettynä 9. Todella hieno seuraaminen! Saatiin tuomariltakin kehuja 🙂 Häntä heilui kuulemma taukoamatta.

Seuraaminen taluttimetta 8,5. Hiukan alkoi kontakti tippuilla kun kuljimme kehän laidalla olevia koiria kohti. Muuten ok.

Liikkeestä maahameno 8,5. Olisi saanut olla nopeampi.

Luoksetulo 9,5. Erittäin nopea luoksetulo. Istu suoraan eteen. Sivulletulossa hyppäsi hiukan jalkaa vasten.

Liikkeestä seisominen 9. Vilkaisin kuulemma koiraa käskyä antaessani. Tästä piste.

Hyppy 10. Käsittämätöntä! Tämä onnistui täydellisesti 😀

Kokonaisvaikutus 9. Innostin kuulemma koiraa liikaa. Muuten oltaisiin saatu kymppi.

Yhteensä 183,5 p. ALO1 ja kunniapalkinto! Sijoitus 1/8.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Ruulle ekassa tokokokeessa ALO1!

  1. No jopas, meillä oli sama tuomari Kinan kanssa ekassa kokeessa. Samoja nootteja tuli meillekin! 😀 Paitsi hypyn pisteet.. Mullekin valitettiin siitä että innostin koiraa liikaa, muuten olis tullut kymppi!

    Meillä muuten Kinan kanssa on ollut ongelma tuo hyppy.. Kertakäskyllä ei meinaa lähteä liikkeelle. Mä oon tehnyt niin, että välillä lelu lentää takaa kun lähtee kertakäskyllä ja välillä joku muu heittää Kinalle palkkaa. Samoja juttuja siis siskolikoilla 🙂

    Onnittelut ykkösestä! Hienoa Ruu ja Mirkku! 🙂

  2. junipermoors sanoo:

    IHAN MAHTAVAA!!! Onneksi olkoon! Ei tuplavoitosta oikeen enää paremmaksi voi pistää jos on kahdella arvalla liikenteessä 😀 Kiva, että Safin tyttäret pääsee jatkamaan äitin viitoittamaa tietä, toko on niille selkeästi kiva juttu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s