Lauman kuulumisia

Pikkuinen kengurunpoikanen ei enää ole kovin pieni. Pentu on ottanut viimeisen kahden viikon aikana melkoisen kasvupyrähdyksen ja paino huitelee tällä hetkellä 11 kilon tietämillä. Kasvu näkyy etenkin raajoissa, ja Kengu muistuttaakin enemmän gasellia kuin koiraa. Ikää pennulla on nyt 15 viikkoa ja hampaatkin ovat alkaneet vaihtumaan. Eilen lähti ensimmäinen etuhammas ja loputkin etuhampaat tuntuvat heiluvan jo ihan reilusti. Tiedä sitten onko syynä hampaiden vaihtuminen vai mikä, mutta Kengu on nyt parin päivän ajan ollut melkoisen rasittava. Ihme kyllä, Sisu on tällä hetkellä muista koirista se joka jaksaa Kengun hölmöilyjä kaikista parhaiten. Lenkillä parivaljakko ottaa juoksuspurtteja rintarinnan, ja Sisu saa haukkumalla komentaa pentua sydämensä kyllyydestä. Yhteinen kieli on siis vihdoin löytymässä.

 

Ruu on ollut viime viikot hiukan alamaissa. Kyseessä on luultavasti valeraskaus, sillä Ruu kärsi siitä myös edellisen juoksun jälkeen, ja ajankohta sopisi oikein hyvin juoksujen loppumisen jälkeiseen aikaan. Toivotaan että hormonihumala menee ohi ja Ruu on pian taas entisellään. Lievä alakuloisuus näkyi myös 8.1. olleissa agilitykisoissa, ja sujuvasta nollaradasta huolimatta Ruun aika ei riittänyt 2-luokassa nousunollaan. Selkeästi Ruu ei antanut itsestään lähellekään kaikkea, vaan häkissä nukkuminen olisi ollut pienen terrierin mielestä mukavampi vaihtoehto kuin radalla kirmaaminen 😉 Kisakentille palaaminen saa siis odottaa valeraskauden ohi menemistä ja toivottavasti sitten Ruu löytää itsestään taas pienen juoksijaeläimen. Alla videomaterialia muutaman viikon takaisesta Jenni Lehtisen ja Jan Egil Eiden koulutuksesta.

 

Chilin kanssa ollaan koko talvi sinnitelty kipulääkkeiden ja fysioterapian voimalla, ja koira on onneksi pysynyt kohtalaisen hyvässä kunnossa. Syvässä hangessa loikkimista olemme yrittäneet välttää, sillä se ei selvästikään tee lonkalle hyvää. Pitkät ravilenkit ja uintireissut sitä vastoin ovat olleet Chilin sekä kipeän lonkan mieleen, ja pitäneet koiran lihaskuntoa yllä. Pari kuukautta vielä, ja sitten alkaa helpottaa. Kovasti olen jo ensi kesän vesipelastustreenejä suunnitellut. Toivottavasti koiran kunto kestäisi treenaamisen yhtä hyvin kuin viime kesänä!

 

Sisu on lievien terveyshuolien jälkeen voinut taas paremmin. Eturauhasvaivat ja niistä johtunut lannerangan jumiutuminen kiusasivat Sisua alkutalvesta, mutta nyt näyttää taas paremmalta. Varasin Sisulle ajan kastraatioon helmikuulle eikä eturauhasvaivojen pitäisi sen jälkeen enää uusiutua. Toivottavasti poika toipuu nopeasti eikä koiran luonne muutu liikaa kastraation jälkeen. Ja ennen kaikkea toivomme Sisulle vielä paljon terveitä vuosia laumamme jatkona!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s