Snautsereiden rotumestaruuskisat

Tänä viikonloppuna kisattiin Hyvinkäällä snautsereiden rotumestaruudesta sekä tokossa että agilityssä. Lauantaina suuntasimme Sisun kanssa voittajaluokan tokokokeeseen ja sunnuntaina oli vuorossa 3-luokan agilitykisat. Tässäpä raportti upeasti menneestä viikonlopusta:

 

Lauantaina oli todella helteinen päivä eivätkä odotukset olleet kovin korkealla. Kehään mentyämme Sisu jaksoi suorittaa pari ensimmäistä liikettä kohtuullisella vireellä ja sen jälkeen tekeminen olikin yhtä tervanjuontia. Viimeisissä liikkeissä minun oli vaikeaa saada Sisua enää edes perusasentoon ja koira läähätti kieli kokonaan ulkona suusta. Niin vaan kuitekin kävi, että pieni partasuu ylitti itsensä liike toisensa jälkeen ja taistelimme itsellemme ensimmäisen voittajaluokan 1-tuloksen! Sijoituimme luokassamme 2. sijalle ja vielä snautsereiden rotumestaruuskisassa hopealle. Alla vielä erittely pisteistä:

 

Paikalla makaaminen 10. Rauhallinen ja hyvä paikallamakuu, lopussa oli vaihtanut asennon toiselle lonkalle.

Seuraaminen 8. Seuraamisen alkuosa oli Sisuksi kohtuullisen hyvä, loppua kohti pientä jätättämistä ja kontaktin tippumista.

Liikkeestä istuminen 10. Loistava.

Luoksetulo 8,5. Eka stoppi valui hiukan, maahameno ok.

Ruutu 8. Sisu lähti ruutuun todella flegmaattisesti, mutta löysy onneksi tiensä ruudun sisään. Ruudun loppuosaa ei oltu ehditty treenata lainkaan ja koira tuli oikealle puolelleni ja jätti vielä lopun perusasennon tekemättä.

Hypynouto 9. Tooodella hidas nouto, lopun perusasento vino.

Metallinouto 9. Taas todella hidasta työskentelyä ja lopun perusasento vino.

Tunnari 7. Sisu alkoi olla tässä vaiheessa jo aivan loppu. Lähti kuitenkin hyvin haistelemaan kapuloita. Väsymys ja epävarmuus näkyi työskentelyssä ja koiran nostetua oikean kapulan, annoin yhden lisäkäskyn. Palautus ok.

Kauko-ohjaus 7. Viimeinen liike. Sisu oli jo todella väsynyt ja ajatus harhaili. Ekaan vaihtoon kolme käskyä, muut vaihdot ok.

Kokonaisvaikutus 7. Tämä tuomari ei vaan tykkää meidän työskentelystämme. Höselsimme taas kuulemma liikaa. 

 

Yhteensä 267 p. ja ykköstulos!!!

 

Sunnuntaina oli sitten vuorossa agilitymestaruudet, jossa Sisu puolusti viime vuoden hopeasijaa. Nyt vain sillä erotuksella, että Sisun ohjaksissa oli lainaohjaaja Susanna. Haastetta lisäsi vielä se, että nämä olivat ensimmäiset yhteiset kisat Sisulle ja Susannalle. Harjoituksia oli takana vasta muutamia elokuun aikana. Kisat menivät kuitenkin aivan upeasti, kuten alla oleva video kokonaiskisan ratkaisseelta hyppyradalta osoittaa.

Kokonaistuloksena oli siis sama kuin lauantain tokoissa, eli hopeasija. Ensimmäinen agilityrata meni yhdellä kiellolla, hieman haastavassa paikassa puomin jälkeen. Siinä meni myös muutama sekunti aikaa, joka näkyi lopussa yliaikana. Muuten ohjaukset olivat erittäin sujuvia ja jopa kontaktit menivät virheittä. Aina oli ainakin snautserin kynnen etuosa ehtinyt kontaktialueelle 😉 Lopputulos 5 ja aikavirhettä +3,04.

 

Hyppärille lähtiessä oli jännät paikat, kun tiedettiin, että nollatulos ihanneajassa riittäisi snautserimestaruuteen. Ja lähellä voittoa myös käytiin, sillä rata meni alusta asti erittäin sujuvasti ja puhtaasti. Monta vaikeaa käännöstä mentiin hyvillä linjoilla. Lopulta kohtaloksi koitui toiseksi viimeisen esteen takaleikkaus, jossa rima tuli alas. Tuloksena 5 ja aika -2,07, sijoituksena hieno hopeasija! Ensimmäisiksi kisoiksi mahtavat suoritukset ja mikä tärkeintä, Sisulla vaikutti oleva hauskaa 😉 Susannan ja Sisun kisat jatkuvat mm. syksyn piirinmestaruuksissa.

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Snautsereiden rotumestaruuskisat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s